Jaarlijks vinden er tal van bedrijfsverkopen plaats in Nederland

Nederland kent duizenden ondernemers die zich elke dag vol passie inzetten voor hun eigen bedrijf. Er zijn nogal wat veranderingen van eigenaren van verschillende bedrijven en er vinden dan ook jaarlijks tal van overnames en bedrijfsverkopen plaats door het hele land in vrijwel alle sectoren. Er zijn diverse redenen te bedenken voor de verkoop van een bedrijf, al dan niet gedwongen. Een bedrijf verkopen is nogal een proces dat soms wel een aantal jaren in beslag kan nemen in meer complexe situaties.

Er zijn diverse bedrijven gespecialiseerd in het bemiddelen bij een eventuele verkoop die ondersteuning bieden en bijstand verlenen tijdens elke stap van het verkoopproces om deze vaak stressvolle periode zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het verkoopproces kan lang en complex zijn

Hoe complex het verkoopproces verloopt en hoelang dit duurt, is afhankelijk van het soort bedrijf en de reden van de verkoop. Indien het gaat om een groot bedrijf met veel werknemers en een geplande verkoop dan wordt er vaak de tijd genomen en wordt er een meerjarenplan samengesteld in aanloop naar de verkoop. Een van de belangrijkste onderdelen die vaak ook de langste periode in beslag neemt, is het verkoopklaar maken van de organisatie.

Dit bestaat uit het afstemmen van tal van procedures en processen op het operationele gebied in de bedrijfsvoering, zodat wanneer de overname plaatsvindt er minder impact is op dit onderdeel van de bedrijfsvoering om daarmee het voortbestaan en bedrijfsresultaat te bewaken.

Het vinden van een koper gaat makkelijker via een bemiddelingsbureau

Wanneer het bedrijf verkoopklaar is dan moet er natuurlijk ook een koper gezocht worden. Om deze zoektocht zo goed mogelijk te laten verlopen, is het handig om een bemiddelingsbureau of een verkoopadviseur in te schakelen.

Tip: https://www.overnameadvies.nl/bedrijf-verkopen

Er zijn namelijk tal van bedrijven die vaak online op specifieke plaatsen een bedrijf adverteren en daarnaast ook een groot netwerk van potentiële investeerders en gegadigden hebben. Door dit op deze manier te doen heb je aanzienlijk sneller een betrouwbare en serieuze kandidaat te pakken. Dit is erg belangrijk, omdat het in de meeste gevallen erg belangrijk is voor de verkoper dat het bedrijf in goede handen terecht komt en de beste situatie voor alle medewerkers wordt gecreëerd.