Op zoek naar de beste internet provider

Bij het kiezen van uw internetprovider zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Je zou kiezen voor de meest betrouwbare en snelste internetservice volgens jouw breedbandbehoeften om productiviteit te garanderen. In dit tijdperk is communicatie van fundamenteel belang voor werkende professionals, studenten en is snelle toegang cruciaal voor ononderbroken toegang.

De juiste technologie kiezen

DSL is een internetverbinding waarbij gegevens via telefoonlijnen worden verzonden. Telefoonlijnen zijn gemaakt van koper. Hoewel koper een uitstekende geleider is, kan een DSL-verbinding gegevens niet zo snel verplaatsen als een kabel- of glasvezelinternetverbinding. Een cruciale factor die jouw beslissing over DSL zal beïnvloeden, is de afstand tussen jouw huis en het kantoor van de telefoonaanbieder. Dit betekent dat hoe verder je van de hoofdlijn verwijderd bent, hoe zwakker het signaal en hoe langzamer de internetverbinding.

Kabel

Kabelinternetverbindingen lopen over telefoonlijnen die coaxkabels gebruiken om gegevens te verzenden, en deze kunnen meer bandbreedte dragen dan een directe abonneelijnverbinding. In vergelijking met DSL is de connectiviteit van een kabelverbinding niet afhankelijk van de afstand. In tegenstelling tot een DSL-verbinding, een speciale telefoonlijn, worden kabelverbindingen echter meestal gedeeld door gebruikers. Dit zou betekenen dat de bandbreedte onder gebruikers wordt verdeeld, wat ook een minder veilige optie is. In termen van snelheid zijn kabelverbindingen 3 tot 4 keer sneller dan DSL en bieden ze meestal snelheden van 10-50 Mbps.

Glasvezel

Glasvezelkabels zijn de nieuwste technologie op het gebied van internetdiensten. Met deze kabels kunnen de gegevens met de snelheid van het licht worden verzonden. In tegenstelling tot kabel of DSL gebeurt de overdracht over het glas, ongevoelig voor alle interferentie. Er zijn twee brede soorten glasvezelverbindingen: directe internettoegang (DIA) en glasvezelbreedband.

Directe internettoegang is een optie die vaker door bedrijven wordt gebruikt, omdat het een speciale internetlijn is die meer veiligheid en betrouwbaarheid van de connectiviteit biedt. Particulieren gebruiken thuis Fibernet-breedband. Fibernet-snelheden variëren van 150 Mbps tot 1000 Mbps. Je kunt onderzoek doen om glasvezel te vergelijken bij de providers.

Inzicht in jouw internetgebruik

De eerste stap om een ​​breedbandverbinding voor thuis te kopen, is inzicht te krijgen in jouw internetgebruik. Maak een lijst van de activiteiten waarvoor je internetdiensten gebruikt en de hoeveelheid gegevens die ze verbruiken. Maak een lijst om de beste internet provider te vinden.

Maak een lijst van 4-5 internetproviders in jouw plaats.

Vergelijk de aanbiedingen

Nadat je een lijst hebt gemaakt van de top 4-5 internetproviders in jouw plaats, moet je op zoek gaan naar de beste aanbiedingen. De meeste ISP’s hebben aanbiedingen voor hun fulltime abonnementen. Bij de meeste abonnementen van zes maanden biedt ACT Fibernet bijvoorbeeld een gratis router/extra maand internet en gratis installatie. Deze aanbiedingen zullen je op de lange termijn veel kosten besparen.

Voer een snelheidstest uit

Voer na aanschaf van jouw internetabonnement een internetsnelheidstest uit om de snelheidstestresultaten te controleren die jouw ISP levert.