Cryptocurrency

De laatste jaren is het snel vooruit gegaan met de technologie. Eerst kwamen er mobieltjes, vervolgens de smartphones en niet lang daarna kwamen de cryptocurrency op. Sinds 2013 is dit pas echt bekend geworden. De bitcoin wisselde in dat jaar namelijk heel sterk van koers en kwam daardoor groots in het nieuws. Doordat er zoveel aandacht werd gegeven aan deze specifieke cryptocurrency, gingen veel mensen zich erin verdiepen en het ook aanschaffen. Sindsdien is de bitcoin van een kleine cryptocurrency welke niet veel waard was, naar de meest bekende en grootste cryptocurrency ooit gegaan.

De bitcoin

Maar wat is bitcoin nu eigenlijk precies? Een bitcoin, welke ook wel wordt afgekort tot BTC, is een zogenaamd cryptovaluta, oftewel een betaalmiddel. Het is daarbij ook gelijk de eerste digitale munt welke zonder een centrale bank of beheerder werkt. Dit betekent dat de transacties rechtstreeks tussen personen gaan, zonder dat er een tussenpartij bij aanwezig is. Al deze transacties worden opgeslagen in het zogenaamde blockchain. Dit bevat onder andere een logboek waar alles wordt bijgehouden sinds het begin van de bitcoin. Iedereen kan bij dit logboek en kan het ook bijhouden of eventueel controleren. Natuurlijk zit er wel de nodige beveiliging op, zodat je niet zomaar de gegevens van anderen kunt vinden.

Leestip: https://www.descrypted.com/binance-review/

Waar kan je de bitcoin tegenwoordig gebruiken?

Aangezien de bitcoin oorspronkelijk als betaalmiddel is opgekomen, is het natuurlijk logisch dat dit ook echt als betaalmiddel gebruikt kan worden. Zo zijn er bijvoorbeeld in Canada in 2013 al de eerste bitcoin pinautomaten neergezet. Tegenwoordig is het in Nederland ook aardig groot geworden, veel bedrijven geven hun werknemers de optie om een deel van hun salaris te laten uitbetalen in bitcoin. Dit kan je dan gebruiken als pensioen, maar je kan er ook in verschillende winkels en online shops betalen. Zo zijn er bijvoorbeeld in Arnhem al meer dan 75 winkels en restaurants waar je mag betalen met de crypto valuta bitcoin. Het is verwacht dat er in de komende maanden tot jaren nog veel meer wordt overgegaan op deze valuta en je dit dus ook op nog meer plekken zal kunnen gebruiken.