Wat is E-Fulfilment?


De term E-fulfilment lijkt nog niet helemaal te zijn doorgedrongen in de Nederlandse taal. Zoekend voor een definitie in het woordenboek van Van Dale is er geen beschrijving aanwezig. Toch is E-fulfilment een begrip geworden in de online wereld en daarmee ook voor vele mensen. Iedereen welke online besteld heeft met E-Fulfilment te maken. Het omvat het gehele proces van de bestelling bij de klant krijgen. Wanneer een klant bij een webshop een bestelling doet moeten verschillende processen doorlopen worden om het bestelde product ook bij de klant te krijgen. Taken welke bij E-fulfilment horen om het proces uit te voeren zijn: het inkopen en opslaan van producten, het verzamelen en verpakken van de producten wanneer er een order is binnengekomen en als laatste het verzenden van de producten naar de kant. 


Wat kunnen E-fulfilment bedrijven voor jou als webshophouder betekenen?


In Nederland zijn er verschillende E-fulfilment bedrijven welke het werk voor een webshophouder een stuk lichter maken. Als webshophouder wil je natuurlijk je focus volledig op je webshop kunnen leggen. E-fulfilment bedrijven kunnen dan veel zorgen en stappen uit handen nemen. De afgelopen jaren komen er in Nederland steeds meer mega distributiecentrums bij. In een mega distributiecentrum staan allemaal producten waarbij dan het e-fulfilment proces kan worden uitgevoerd. Webshops kunnen er voor kiezen om dit gehele proces aan een bedrijf uit te besteden. Wel kunnen de diensten welke een e-fulfilment bedrijf aanbiedt verschillen met andere e-fulfilment bedrijven. Belangrijk is dus om hier aandachtig naar te kijken en de diensten en het bedrijf uit te zoeken welke bij je wensen passen. 


E-fulfilment diensten


Er zijn verschillende diensten welke e-fulfilment bedrijven aanbieden. De meest belangrijke diensten zijn: warehousing, extra werkzaamheden welke ook wel value added service worden genoemd, distributie, het verwerken van retouren en ondersteuning bieden bij de ICT processen. Onder al deze diensten vallen verschillende handelingen welke een E-fulfilment bedrijf voor je kan overnemen. Specialistische E-fulfilment bedrijven worden ook wel pure players genoemd. Steeds meer traditionele logistieke bedrijven in Nederland stappen over naar het worden van een E-fulfilment bedrijf. In Nederland zijn bekende namen van bedrijven XPO, Fiege en Rotra. Een exact aantal doorgeven van e-fulfilment bedrijven in Nederland is moeilijk. Van een e-fulfilment bedrijf hoef je niet te verwachten dat zij ook invloed krijgen op de marketing of de sales van je webshop. 


Waar moet je op letten bij het kiezen van een E-fulfilment bedrijf?


Wanneer je als webshop een E-fulfilment bedrijf wil kiezen welke voor je taken gaat overnemen is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden. Verstuur je voldoende pakketten per maand om dit te laten uitbesteden? Is het mogelijk om een technische koppeling te maken met je webshop voor specifieke software? Kan je bijvoorbeeld ook langskomen bij het E-fulfilment bedrijf? Zijn er bij het E-fulfilment bedrijf ook mogelijkheden om andere diensten, zoals een chatfunctie, te laten uitbesteden? En denkt de partner wel mee met je webshop?

Bron: ecommercewebshops.nl