Zakelijke post versturen in 3 stappen

Veel facturen en zakelijke informatie worden tegenwoordig per mail gestuurd. Als bedrijf moet je echter toch ook nog vaak zakelijke post versturen. Maar waar begin je dan? We hebben de 3 stappen voor je op een rij gezet.

Briefpapier

De eerste indruk van een zakelijke brief is van groot belang. Het bepaalt of je bedrijf betrouwbaar en positief overkomt of niet. Kies daarom voor duidelijke kleuren een mooie strakke opmaak, een duidelijk en goed leesbaar lettertype en zorg ook dat de informatievoorziening compleet is.

Voorgedrukt briefpapier is voorzien van bedrijfsinformatie en je huisstijl. De kwaliteit van de kleuren is hierbij bijna altijd beter dan als je huisstijl zelf print. Het is daarom ook aan te raden om briefpapier in je huisstijl in te kopen. Net opgemaakte brieven komen betrouwbaar over en zorgen voor positievere associaties met het bedrijf. Daarnaast zorgt het ervoor dat de ontvanger direct ziet van welk bedrijf de brief is.

Enveloppen uitkiezen

Voor de enveloppen geldt natuurlijk hetzelfde als bij het briefpapier; het moet er mooi en betrouwbaar uitzien. Wanneer de envelop lelijke vervaagde afbeeldingen bevat, kan een factuur ook als onbetrouwbaar overkomen. Zorg daarom ook dat de envelop voorzien van een nette huisstijl.

Vensterenveloppen zijn hierbij een veelgebruikte optie. Je hoeft hierbij geen adres meer op de envelop te schrijven. Zorg hierbij dat de adresgegevens van de ontvanger goed uitgelijnd zijn met het venster, anders komt de brief niet aan.

Kies je bezorgdienst

Er zijn meerdere dienstverleners actief in deze branche. Zo kun je de post en pakketten o.a. laten bezorgen door PostNL en Sandd.

Sandd

Deze dienstverlener beschikt over ruim 18.000 bezorgers en bezorgt je zakelijke post op dinsdagen en vrijdagen. Sandd is over het algemeen goedkoper voor het bezorgen van zakelijke poststukken.

PostNL

PostNL bezorgt pakketten, post, meubels en andere goederen in en buiten de Benelux. De bezorgers doen hun ronde op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Voor o.a. rouwkaarten zijn spoedzendingen mogelijk.

Is het van belang dat je brieven snel aankomen, dan is PostNL waarschijnlijk de beste keuze. Deze dienstverlener bezorgt de post maar liefst vier keer per week. Wil je voornamelijk goedkoop je zakelijke post laten bezorgen, dan is Sandd waarschijnlijk de interessante keuze.