Wil jij weer aan de slag maar wil het niet lukken? Bekijk eens de mogelijkheden van outplacement!

Helaas zitten er nog steeds veel mensen thuis omdat ze niet kunnen werken door ziekte. Daarnaast is de kans dat ze weer terug kunnen keren in hun huidige functie niet heel groot. Betekent dit dan dat je nooit meer kan werken? Nee! Er zijn tegenwoordig namelijk meerdere mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat je weer terug kunt keren op de arbeidsmarkt. Outplacement is één van deze opties. Ben je nieuwsgierig naar wat outplacement is en wat jij eraan kunt hebben? In dit blogartikel leggen we je precies uit wat het is en hoe het jou kan helpen.

Aan de slag, maar dan in een heel andere functie!

Bij outplacement keer je niet terug in je oude functie. In plaats daarvan ga je aan de slag bij een nieuw bedrijf in een heel nieuwe functie. Hierdoor kan het zijn dat je bijvoorbeeld als metselaar nu aan de slag gaat als verkoopmedewerker in een elektronicawinkel. Bij outplacement ga je dan vaak ook aan de slag in een andere branche. Uiteraard wordt er wel gekeken naar wat bij jou past, anders is de kans op succes heel klein. Bij outplacement ga je dus wel weer aan de slag, maar wel in heel andere branche en functie. Je moet dus openstaat voor verandering. In ruim 80% van de gevallen is outplacement succesvol, genoeg redenen dus om de mogelijkheden te onderzoeken!

Overleg met je huidige werkgever!

Wanneer je geïnteresseerd bent in outplacement raden we je aan om dit met je huidige werkgever te bespreken. Je moet namelijk samen tijd investeren in een succesvol outplacementtraject. Daarnaast zijn er ook diverse bureaus en instanties die je kunnen begeleiden tijdens dit traject. Onderzoek daarom ook eens de mogelijkheden en ga ook weer aan de slag op de arbeidsmarkt!