Tweedehands wagenpark in boekhouding verwerken

 Wanneer je over een tweedehands wagenpark beschikt is het belangrijk om dit op de juiste manier in de boekhouding te verwerken. Als er een bepaalde waarde op jouw balans wordt geplaatst dient dit overeen te komen met de realiteit en kun je dit onderbouwen met een taxatie.

Tweedehands wagenpark laten taxeren: voor eventuele verkoop of fiscale redenen

Om jouw wagenpark te laten taxeren kun je op verschillende manieren de waarde opvragen. Is er sprake van bepaalde gebreken of schade? Dan dien je dit van de dagwaarde af te trekken. Schakel eventueel een gespecialiseerde inkoper van schadewagens in om deze schade te laten verrekenen met de dagwaarde. Houd er rekening mee dat de boekhoudkundige waarde kan verschillen van de waarde zoals deze door een inkoper wordt getaxeerd. Zoals je begrijpt kan de fiscale waarde anders zijn de boekhoudkundige waarde en is het belangrijk om dit onafhankelijk te laten controleren. Daarnaast kan er een erkende taxateur benodigd zijn om dit op de juiste manier in jouw boekhouding te laten verwerken. Je dient hier een erkende taxateur voor te gebruiken.

Gespecialiseerde boekhouder of accountant inschakelen

Het laten taxeren en in de boekhoudkundig verwerken van het wagenpark is een vak apart. Zoals je begrijpt kun je dit niet zelf bepalen en is er een specialist nodig om dit op de juiste manier te doen. Het best kun je hier een accountant of boekhouder voor inschakelen. Zij zijn op de hoogte van de fiscale regels en houden het in de gaten als er veranderingen in de regelgeving zijn. Zo reduceer je de risico’s en kun je de boekhouding met een gerust hart afsluiten.

Erkende taxateur inschakelen bij bepalen van boekhoudkundige waarde

Als een tweedehands wagenpark in de boekhouding verwerkt dient te worden zal een boekhouder of accountant kunnen aandringen op een taxatie. Een erkende taxateur kan jouw volledige inventaris en ook jouw wagenpark taxeren. Door middel van de juiste expertise en rapportage kan deze waarde worden vastgelegd. Vanaf dat moment is hier geen twijfel meer over mogelijk! Zo weet je zeker dat de balans kloppend gemaakt kan worden.

Gaat het je niet om de boekhoudkundige waarde en overweeg je jouw wagenpark te verkopen? Vraag dan een vrijblijvende taxatie aan op websites als www.inkoopautos.com. Zij laten zien wat er mogelijk is.