Boekhouden: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Boekhouden, er zijn maar weinig mensen die er echt warm voor lopen als het gaat om het bijhouden van je boekhouding. Voor velen is het een onwelkome afleiding van de kerntaken, voor sommigen een regelrechte nachtmerrie! Maar niet gevreesd, in het huidige digitale tijdperk zijn er nu ook online boekhoudprogramma’s. Hiermee wordt boekhouden een koud kunstje, zelfs voor de grootste leek. Naast het feit dat je nu dus zelfs vanaf je mobiel je boekhouding kunt bijhouden, zijn er nog andere functies die het leven een stuk eenvoudiger maken.

Functies online boekhoudprogramma

Met je handige online boekhoudprogramma kan je zelf – en dat nog eenvoudig ook – in een mooie lay-out en met je eigen logo je facturen maken en rechtstreeks als PDF versturen. Je projectadministratie kan in sommige programma’s ook online bijgehouden worden, inclusief budgetten en je uurtarief, wat weer als input in je facturen gebruikt wordt. Daarnaast kan je bijhouden of en wanneer de factuur betaald is. Soms is er zelfs een integratie met iDeal mogelijk, zodat er direct betaald kan worden en dit meteen meegenomen wordt in je boekhouding.

Ook het maken van offertes wordt op deze manier ondersteund, in je eigen huisstijl, met logo, en direct te versturen als PDF vanuit het programma. Vanuit de facturen kan automatisch het BTW overzicht gegenereerd worden, zodat je aangifte omzetbelasting ineens in een mum van tijd gedaan is. Ook je winst- en verliesrekening is heel inzichtelijk, je bent dus altijd, overal op de hoogte van de meest actuele stand van zaken van je onderneming. En het creëren van je jaarrekening is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Integratiemogelijkheden online boekhoudprogramma

Je online boekhoudprogramma biedt ook efficiënte integratiemogelijkheden. De integratie met iDeal is al genoemd. Maar er is bijvoorbeeld ook een rechtstreekse link naar de Belastingdienst, zodat je niet alleen eenvoudig je BTW overzicht, en te betalen omzetbelasting, kunt opvragen, maar je ook meteen de aangifte online kunt indienen en betalen, rechtstreeks vanuit je eigen programma. Ook zijn er integratiemogelijkheden met je bank, voor het automatisch inlezen van je bankafschriften om de mapping tussen de inkomende en uitgaande geldstromen, facturen en bonnetjes online te vereenvoudigen.