3 redenen waarom vergaderen op een externe vergaderlocatie goed idee is

externe vergaderruimte

Steeds vaker zien we dat teams ervoor kiezen om te vergaderen op een externe locatie. Een vergadering op kantoor is natuurlijk makkelijk te organiseren, bespaart tijd en alles is binnen handbereik. Maar deze redenen zorgen er vaak juist voor dat de vergaderingen helemaal niet effectief verlopen. Om dit te versterken deel ik de drie redenen waarom vergaderen op een externe vergaderlocatie een goed idee is.

1.      Inspirerende vergaderlocatie

Doordat je niet in de standaard omgeving bent zit je niet meer in je comfortzone. Een externe vergaderlocatie kan zorgen voor nieuwe ideeën. Inspirerende en rustgevende locaties laten mensen rechtop zitten, focust blijven en creatiever denken. Ook is op deze locaties veel privacy, je wordt niet afgeleid door andere collega’s die even tussendoor wat komen vragen en iedereen is bezig met de vergadering zelf.

2.      Waardering

Doordat een vergadering op een andere vergaderlocatie niet zomaar gebeurd krijgen mensen er meer waardering voor. De standaard wekelijkse meeting is op kantoor en is voor iedereen normaal. Maar het gebruik van een vergadering op een andere locatie biedt iets extra’s. De werknemers weten dat er moeite voor is gedaan om alles te regelen en zullen meer waardering hebben voor de sessie. Het zorgt ervoor dat werknemers gemotiveerder naar de vergadering komen en uiteindelijk effectiever werken.

3.      Tijd is geld

‘Tijd is geld?’ het vergaderen op een externe locatie kost toch meer tijd en meer geld? Natuurlijk is dit waar, maar heel veel vergaderingen op kantoor verlopen niet efficiënt, waardoor er juist veel tijd weggegooid wordt. Mensen zijn over het algemeen op een externe vergaderlocatie veel actiever en gemotiveerder.

Wil je ook een keer vergaderen op een externe locatie? Zoek dan een geschikte locatie voor jouw meeting. Vergaderen in Utrecht kan op verschillende locaties die veel te bieden hebben. Elke locatie heeft iets unieks wat bij jouw bedrijf past. Het is een investering maar volgens veel mensen het zeker waard. Het is toch niet voor niks een trend die we steeds vaker terugzien.