Beleggen in goud? Waarschuw je boekhouder!

Het gaat goed met de economie, dat weten we. Het betekent dat veel mensen geld over houden, maar wat doe je hier nu mee. De spaarrentes staan lager dan ooit, dus je geld op de bank zetten levert niks op. Om deze reden wordt beleggen steeds populairder. Kijk alleen al naar de enorme populariteit van het beleggen in cryptomunten. Hoewel dit momenteel erg populair is kleven er wel gevaren aan. Het beleggen in cryptomunten wordt daarom ook gezien als gokken en is daarom voor de risico averse belegger niet interessant.

 Beleggen in goud

Voor dit soort beleggers in het daarom nog steeds interessant om goud in hun portfolio te hebben. Momenteel staat de goedkoers erg laag, dus het is gelijk een goed moment om in te stappen. Daarbij komt dat je het fysiek kunt opslaan, voor velen de meest veilige manier om te beleggen. Je hebt je belegging namelijk letterlijk en figuurlijk in eigen handen.

 Bespreek je belegging met je boekhouder

Maar waar moet je allemaal op letten als je wilt beginnen met het beleggen in goud. Omdat beleggers goud vaak fysiek bezitten, wordt het nog weleens over het hoofd gezien, maar er moet belasting worden betaald over goud. Het wordt namelijk gezien als vermogen, dus bespreek dit met je boekhouder. Je boekhouder weet namelijk welke slotkoersen er gelden op de peildatum. Over deze goudprijs moet belasting worden betaald. Tevens belangrijk om te weten is dat de waarde van goudbaten en gouden munten erg van elkaar kunnen verschillen. Een zeldzame munt kan namelijk veel meer waard zijn dan een minder zeldzame munt, zoals een gouden tientje. Het gewicht maakt in een dergelijke situatie dus niet uit. Vraag of je boekhouder hier verstand van heeft. Als dit niet zo is, dan is het verstandig om een specialist in te schakelen. Kortom waarschuw je boekhouder, zodat hij of zij jou kunt waarschuwen!